یادداشت

در امتداد کار ناتمام دشمن
میرحسین موسوی در دوران پساجنگ تلاش دارد تا با همان ذهنیت مانده در فتنه ۸۸، کار ناتمام نتانیاهو و رضا پهلوی در جنگ تحمیلی را برای براندازی جغرافیای ایران از طریق تضعیف حاکمیت ملی و شکستن انسجام ملی دنبال کند؛ درد او ایران نیست، که اگر چنین بود در زمان جنگ از وطن دفاع میکرد.

نامه دو جملهای حسین(ع)
حضرت سیدالشهدا(ع) در نامه دو جملهای خود خطاب به برادرش مینویسد: «مِنَ الحُسَینِ بنِ عَلیّ إلَی مُحمّدِ بنِ عَلیّ وَمَنْ قِبّلّهُ مِنْ بَنِی هاشِمٍ أمّا بَعدُ فَکَأنّ الدُّنیا لَمْ تَکُنْ وَکَأنّ الآخِرَهَ لَمْ تَزَلْ والسلام.» یعنی برادرم! دنیا آنقدر بیارزش است که انگار از ابتدا نبوده و از اول برای ما آخرت و قیامت بوده است.

درس ایستادگی و آزادگی
حضرت سیدالشهدا(ع) با بیان شاخصهایی چون «رجلُ فاسق، شاربُ الخَمر، قاتل النَفس المُحرّمة، مُعلنُ بالفِسق» یعنی فاسق و شرابخوار، قاتل انسانهای محترم و فسق و فجور آشکار برای یزید، یادآور میشود که نه فقط حسین بن علی(ع)، بلکه هر کسی در طول تاریخ مانند او میاندیشد، این ننگ را نمیپذیرد.

نامه دو سطری برای همه ملتها
پیام تاریخی حضرت اباعبدالله الحسین(ع) این است: «بسم الله الرحمن الرحیم. من الحسین بن علی(ع) إلی بنیهاشم؛ أمّا بعد فانّه من لحق بی منکم استشهد معی، و من تخلف لم یبلغ الفتح. والسلام» یعنی هر کسی با ما بیاید، شهید میشود و هر کسی نیاید، بدون هیچ دستاوردی در زندگی، دچار ذلت میشود.

مثلث صدای اجتماعی در تشییع شهدا
صدای پاسداری خدمتگزاران ملت ایران در نیروهای مسلح، دستگاههای اجرایی، قضایی و همچنین مجلس شورای اسلامی است که در کنار ملت رشید و شهید پرور ایران ایستادند تا با تلاش شبانهروزی برای حفظ انسجام ملی جامعه ایران و کاهش آلام اقتصادی مردمی که لایق بهترینها هستند، به دشمنان ملت ایران اعلام کنند که همچون شهدای اخیر، جان ناقابلشان را فدای امنیت و سربلندی ایران اسلامی خواهند کرد و در مقابل زیادهخواهی دشمنان سر فرود نخواهند آورد.

پاسخ هوشمند، نامعلوم و ویرانگر
به فضل الهی و تحت تدابیر فرمانده معظم کل قوا، پاسخ فرزندان غیور ایران در نیروهای مسلح به تجاوز آمریکا، هوشمند، نامعلوم، ویرانگر و پشیمان کننده خواهد بود؛ و ضمن شکستن هیمنه و اقتدار آمریکا، حامل این پیام به آمریکاییها است که هر تجاوزی به این سرزمین، هزینهای گزاف خواهد داشت.

جریان انقلاب و نهضت بازخوانی اندیشههای امام
برخی از کسانی که امام راحل را درک کردهاند، آرام آرام خط عوض کرده و صرفاً یک پوسته از امام را حفظ کردهاند و این احساس وجود دارد که خط و فکرها حتی در میان بخشی از نسل ابتدای انقلاب هم بهم ریخته است و شناخت صحیح از گفتمان انقلاب اسلامی بدون شناخت درست از اندیشههای امام ممکن نیست.

چرا رئیسی یک الگو بود؟
رئیسی از مصادیق آیه ۵۴ سوره مائده بود. «أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنِینَ أَعِزَّةٍ عَلَى الْکَافِرِینَ یُجَاهِدُونَ فِی سَبِیلِ اللَّهِ وَلَا یَخَافُونَ لَوْمَةَ لَائِمٍ». در مقابل مؤمنین خود را هیچ نمیپنداشت. بارها این جمله را از او شنیدیم که میگفت: «مگر من کی هستم که برای من فلان کار را انجام دادهاید.» از سوی دیگر در مقابل دشمنان کاملاً عزتمندانه برخورد میکرد.
