ویدئو

عملکرد کمیسیون اصل ۹۰ در سه سال اول دوره یازدهم
از آغاز به کار مجلس یازدهم بیش از ۶۷۰۰ شکایت به کمیسیون اصل نودم قانون اساسی رسیده است. این کمیسیون با مکانبه با دستگاهها و همچنین برگزاری جلسات با دعوت از شاکیان و همچنین دستگاههایی که طرز کار غلط آنها منجر به شکایت شده، به موضوعات ورود کرده و ۲۲ موضوعی که مربوط به عموم جامعه میشود را تاکنون از صحن علنی مجلس به اطلاع مردم رسانده است.

نگاهی به جایگاه کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی
کمیسیون اصل نود یکی از کمیسیونهای تخصصی مجلس شورای اسلامی است که وظیفه محول شده به مجلس در اصل نودم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران را انجام میدهد. بر اساس این اصل قانون اساسی: هرکس شکایتی از طرز کار مجلس یا قوه مجریه یا قوه قضائیه داشته باشد، میتواند شکایت خود را کتباً به مجلس شورای اسلامی عرضه کند. مجلس موظف است به این شکایات رسیدگی کند و پاسخ کافی دهد و در مواردی که شکایت به قوه مجریه یا قضائیه مربوط است رسیدگی و پاسخ کافی از آنها بخواهد و در مدت متناسب نتیجه را اعلام نماید و در موردی که مربوط به عموم باشد به اطلاع عامه برساند.

راه برخورد با نماینده متخلف
در گفتگوی با برنامه تصویری آماج، در خصوص سوءاستفاده برخی نمایندگان مجلس از قدرت و یا سرزدن خطا از ایشان، ضمن اشاره به احتمال خطای نمایندگان همچون دیگر بخشهای جامعه، موضوع برخورد بازدارنده پس تخلف یا سوءاستفاده و همچنین ایجاد آگاهی اجتماعی در رأی ندادن به چنین افرادی تشریح شد.

در مخالفت با طرح انتخاباتی
در نشست علنی مجلس، در مخالفت با کلیات طرح الحاق یک ماده به قانون سنجش و پذیرش دانشجو، با اشاره به ضربالمثل «اگر برای من آب ندارد؛ برای تو که نان دارد.» خودم و دیگر نمایندگان را توصیه کردم که خدای نکرده کاری را انجام ندهیم که آبی برای مردم نداشته باشد و فکر نان انتخابات باشیم. برخلاف آنچه برخی از طرح مجلس برای حذف تأثیر قطعی سوابق تحصیلی در کنکور یاد میکردند، طبق گزارش کمیسیون آموزش چنین موضوعی مطرح نبود. و با توجه به اینکه طبق قانون نحوه برگزاری آزمون سراسری میبایست تا پایان شهریورماه از سوی سازمان سنجش اعلام شود، عملاً این طرح به نتیجه نمیرسد.

نقدی بر عملکرد مجلس یازدهم
در گفتگوی با برنامه تصویری آماج، با اشاره به یکی از نقاط ضعف مجلس یازدهم که منجر به عدم توفیق در اصلاح و بهروزرسانی قانون نظارت بر رفتار نمایندگان گردید، موضوع نمایندگانی که در طول دوران نمایندگی با ایشان برخوردی نمیشود و تنها در پایان دوره رد صلاحیت میشوند، تشریح شد. به نظر میرسد دو مطالبه اجتماعی پس از شفافیت آرای نمایندگان، اصلاح قانون نظارت بر رفتار نمایندگان جهت ایجاد بازدارندگی از بروز تخلف در طول دوران نمایندگی و همچنین اصلاح قانون آئین نامه داخلی مجلس در جهت کاهش قدرت اراده فردی رئیس و هیأت رئیسه و تقویت کلیت نهاد مجلس میباشد.

در مخالفت با سوءاستفاده از مرزنشینان
در نشست علنی مجلس و در جریان بررسی لایحه ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی با پیشنهاد اضافه شدن «تعاونی مرزنشینان» برای بهرهمندی از تخفیف ۳۰درصدی از عوارض و حقوق ورودی که جهت تشویق تولیدکنندگان مستقر در شهرستانهای مرزی تعیین شده، به دلیل ابهام و عدم ارتباط با تولید، مخالفت شد.

واقعیت مسئولان
علی خضریان نماینده تهران و سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس با حضور در برنامه تلویزیونی «هم ارتفاع»، بیواسطه به سؤالات، نقدها و مطالبات صریح نوجوانان در خصوص مجلس و حواشی آن پاسخ گفت. وی در این خصوص و بازخورد نشست با نسل دهه هشتادی در صفحه مجازی خود نوشت: «در گفتگو با نوجوانان حاضر در برنامه تلویزیونی «هم ارتفاع»، ضمن پاسخ به این شبهه که قانونی مبنی بر فیلترینگ فضای مجازی در مجلس به تصویب نرسیده، ضرورت حضور افراد آموزش دیده در میدان جنگ و این واقعیت که مسئولان نیز در برهههایی خطا میکنند، تشریح شد.»

کاهش هزینه مستأجران
علی خضریان، نماینده تهران در مجلس یازدهم در گفتگوی با بازارنیوز ضمن اشاره به پیگیری اجرای قانون مالیات بر خانههای خالی و لزوم دریافت اطلاعات برخط خانههای خالی از طریق سامانه املاک و اسکان، موضوع ثبت رایگان قرارداد اجارهبها که ضمن حفظ شرایط قانونی، موجب حذف واسطهگری و کاهش هزینه مستأجران میشود، تشریح کرد.

معجزه گفتگو
علی خضریان نماینده تهران و سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس با حضور در برنامه تلویزیونی «هم ارتفاع»، بیواسطه به سؤالات، نقدها و مطالبات صریح نوجوانان در خصوص مجلس و حواشی آن پاسخ گفت. وی در این خصوص و بازخورد نشست با نسل دهه هشتادی در صفحه مجازی خود نوشت: «ادعا نمیکنم از همه پاسخها قانع شدند، اما میتوان گفت با معجزه گفتگو، گاردی را که در آغاز ضبط برنامه نسبت به یک نماینده مجلس داشتند، پس از سه قسمت با هم شکستیم.»

هنوز محور خشم دشمنان، اندیشه امام بزرگوار است
تمام تلاش دشمنان در ابعاد گوناگون فکری، هنری و رسانهای این بوده و هست که شخصیت پرجاذبه و چهره درخشان امام عظیم الشأن را زیر سوال ببرند و البته باید بپذیریم که دشمنان نظام اسلامی برای مقابله با نظام و حرکت ملت ایران جز این چارهای نیز ندارند، چرا که عامل اصلی این حرکت و ایستادگی ملت ایران، فلسفه سیاسی و مکتب سیاسی امام است.

