

سخنگوی کمیسیون اصل نود:
مصوبات نظارتی کمیسیون درمورد استفاده از آبهای آلوده درکشت محصولات خوراکی اجرا نمی شود

سخنگوی کمیسیون اصل نود اظهار داشت: مصوبات کمیسیون در مورد استفاده از آبهای نامتعارف و آلوده درکشت محصولات خوراکی به درستی اجرا نمی شود لذا کمیسیون مجدد به موضوع ورود و گزارش آنرا تقدیم هیئت رئیسه مجلس کرد.
علی خضریان سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس در گفت و گو با اشاره به بررسی شکایت واصله به کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در خصوص استفاده از آبهای نامتعارف و آلوده در کشت محصولات خوراکی اظهار داشت: کمیسیون در ابتدای فعالیت خود در مجلس یازدهم برای ساماندهی، رصد و رسیدگی بهتر به مشکلات کشور بر مبنای شکایات واصله اقدام به تشکیل کارگروههای تخصصی کرد که کارگروه امنیت غذایی از جمله این موارد بود.
وی افزود: امنیت غذایی و سلامت آن مورد تأکید مقام معظم رهبری و مصرح در قوانین بالادستی است و یک مسئله درجه یک است که نباید از آن غفلت شود. در همین چارچوب و پیرو وصول گزارشهایی مبنی بر ادامه استفاده از فاضلاب و آبهای آلوده و نامتعارف برای کشت محصولات کشاورزی در استان تهران و برخی استانهای کشور که گزارشهای اولیه آن در سال گذشته ارائه شده بود کارگروه امنیت غذایی این موضوع را در دستور کار خود قرار داد. و پس از آن با تشکیل جلسه کارشناسی اقدامات دستگاههای اجرایی در خصوص مصوبه مورخ ۳۰ مرداد ۱۳۹۹ هیئت وزیران مورد رسیدگی دقیق کمیسیون قرار گرفت.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در ادامه مصوباتی در این خصوص به دستگاهها ابلاغ شد و با رصد متناوب و مرحلهای پرونده مشخص شد که مصوبات جلسه مذکور و همچنین اجرای مفاد مصوبه هیأت وزیران به درستی صورت نمی پذیرد؛ لذا مجدداً با دعوت از تمامی دستگاههای اجرایی و نهادهای نظارتی مرتبط جلسهای در محل کمیسیون اصل نودم قانون اساسی تشکیل شد و با استماع اظهارات اطراف موضوع مشخص شد که اطلاعات آمار و تحلیل دستگاهها با یکدیگر تطابق کامل ندارد و همچنین موانع جدیدی نظیر ردیفهای اعتباری و عدم هماهنگی و مدیریت واحد برای دستگاهها در مسیر اجرایی شدن مصوبات قبلی پدیدار شده است.
خضریان با اشاره به گزارش کمیسیون اصل نود مجلس در خصوص استفاده از آبهای نامتعارف و آلوده در کشت محصولات خوراکی و قرائت آن در صحن مجلس افزود: این گزارش شامل راهکارهایی نظیر لزوم تدوین و احصاء و دریافت آمار و اطلاعات دقیق و مستند از تمامی دستگاههای ذی ربط و تدوین استانداردهای علمی برای پساب و روان آبها در مبدا و مقصد است که در گزارش مشروح تبیین و اقدامات کمیسیون و نتایج حاصله و پیشنهادهای مرتبط تشریح خواهد شد.